Friday, December 6, 2013

Sunday, November 3, 2013

Just Post a look.


Boring at home and finding an old shirt from Emily. Hihi yes it's time to post a look! 
Tomorrow I bought a red bowler hat from Luna Maya for Hardware, and a velvet oxford shoes from 13thshoes. Haha I don't know why I choose red, whereas I didn't like red before. But now I'm in my red mood and Ta-Da! Red doesn't always bad and striking.
Its stunning, well.

God save the strangers from Emily; Red bowler hat from LMhardware; Red velvet oxford shoes from 13thShoes


 I also post this look  on my LookBook. Sign up on LookBook and hype this look here. Thankyou and Have a very nice day!

Monday, October 21, 2013

Monday, October 7, 2013


What a day. Last night I watched a PeeWeeGaskins concert accompanied by my boyfriend. I feel so much happy Oh I can't describe it only with words! Hahaha. As you know, I admire Dochi Sadega (PWG's bassist) for a long time and yesterday was my lucky day. For the first time I met him. I saw him with my own eyes. YES.



As close as my camera didn't fit him enough last night! Ah yeah, Dochi liked this photo in my Instagram!


I just can't forgotten how the feels like. He looked at my eyes tightly at the long time, haha. Then I realized when arrived at home of why he often saw me.. Maybe the reason is we have the same eyeglasses. Hahaha. 
Lots of hugs and kisses for my boyfriend who take me there and bought me the ticket too! :D
Have a good nite, You! :*

Wednesday, January 9, 2013

10 SIGNS HE WANTS TO MARRY YOU



1. He says things like "You're the only one who...."
When a man makes it clear how special you are (obviously), by saying you're the only woman who's ever done fill-in-the-blank for him or made him feel this way, he's on his way to don the tux. 



2. You're invited to his family events

If he imagines you having a lead role in the big picture, he will include you in family holidays and bring you as his plus one to other special events. He wouldn't want his family and friends to get close to you if he didn't want you to stick around for the long haul.
Source: Andrea Syrtash, relationship expert and author of He's Just Not Your Type (And That's a Good Thing)


3. He considers you part of his team

Because a guy's career is a main part of his identity, confiding in you about work problems or crediting you for work successes means that he values you as an equal. Ditto for referring to you as a proud member of his "team." That means you're in life partner territory.
Source: Paul Dobransky, M.D., director of WomensHappiness.com


4. He Has Married Friends

Does he roll his eyes at every wedding invitation he gets? Or mean about another double date with your married friends? This could be a giveaway that he's not ready...yet. But if most of a guy's network of friends is married already, he's going to start feeling like the odd man out and be more comfortable taking the leap himself.
Source: Andrea Syrtash, relationship expert and author of He's Just Not Your Type (And That's a Good Thing)


5. He Increases His Touch

Once he decides you're going to be his future Mrs., expect him to be way more touchy-feely, almost like when you first started dating. He might massage your neck when you're working or touch your arm while you're cooking.
Source: Body language expert Janine Driver, author of You Can't Lie To Me


6. He Wants To Live Together
Nothing says committed more than a guy giving up his precious man cave. If he's willing to share his space voluntarily—not just as a way to save money—he's thinking wifey material. For many guys, it's like the dress rehearsal before the main act. Bonus points if he brings up the topic.


7. He Suggests Sharing More Than Just a Bedroom
And we're not referring to bodily fluids here... Because money is also key to a dude's ego, his willingness to open a joint bank account or get a pet with you shows that he wants to solidify your bond. 
Source: Paul Dobransky, M.D., director of WomensHappiness.com


8. His Normal Behavior Starts Going Into Overdrive
If you've been together for awhile and all of a sudden, he starts to act first-day-of-school excited, that might mean he's getting giddy at the thought of proposing. 
Source: Body language expert Janine Driver, author of You Can't Lie To Me


9. He Doesn't Call You Bossy
Any marriage therapist will tell you feeling on equal ground is key. So if your guy never calls you "bossy," "controlling," or "uptight," it's a good sign. Those words imply that he feels he's being caged in. So if he doesn't use them, that means he's open to sharing his life with someone whose skills and abilities complement his own.
Source: Paul Dobransky, M.D., director of WomensHappiness.com


10. His Paternal Clock is Ticking

Yup, guys have a ticking time bomb too. Even if they're not ready for diapers yet, many men worry about being old dads. If he makes a joke about your future kids, you know he's imagining settling down and starting his own family with you.
Source: Andrea Syrtash, relationship expert and author of He's Just Not Your Type (And That's a Good Thing)

Source: COSMOPOLITAN

Tuesday, January 1, 2013

HAPPY NEW YEAR 2013

Happy new year 2013!
This year i just celebrate the eve in my bed. Hahaha yes, i didn't have any celebration. But in this year i've blessed because i learn so many things in life. 
Just like everybody, I wish the best for this new year, be better than in the last year. And to make it happen, I have a plans. 


What I truly need in 2013?
I can write anything here! Hahaha.. 
Mmm.. I need car, new smartphone, need my boyfriend stay with me forever, need a lot of money, diet capsule, tress, unlimited credit card, a good tailors for my brand, i need more experience and science to design and yeeeaaaaa I need a Job! Even my father didn't allow me to work, but this year I WILL. I can't stand anymore of how I want to wear a work-uniform. Too much envy-feelings in my head when I saw my friends-who-wear-their-uniforms on their Blackberry Messenger picture. Paling gampang sih emang kerja di bank jadi CS yah, tapi kata temen" gajinya dikit. Eh but that doesn't matter at all, I just need the experience.


What I really want in 2013?
Hmmm.. quite same like the the above, but it has very different meanings.
1. Be a better person. More than before. Better in life, behaviors, better for pray and grateful to God, be better for my parents and my little sisters.. be better for my boyfriend. Better in anything.
2. HAVE A JOB.
3. "DesignbyKNYN" can be launched as soon as possible!
4. Going abroad :D *like what I write on my dreams in QLT workshop*
5. Be beautiful, tall, slim, white.. like a model ._.
6. Getting married. Oops, no.. Its hasty. I just hope my parents would love my boyfriend like I do.
7. Have the power to meet my boyfriend's parents! hahahaa.
8. Be a fashion blogger or at least be friend with them.
9. Have at least one of Kardashian Kollektion (KK) for Dorothy Perkins. Oh God if I've run out of that, I better die!
10. Happy. Every seconds of life.
11. Make my Dad and Mom happy.
12. A LOTS OF MONEY.


In 2013 I will be succeed at..
... at the launched of my fashion project.. "DesignbyKNYN"


What I will share in 2013?
I will share: 
1. Any fashion design at my project.
2. The endorsement of famous peoples that wear my design. Ah I hope!
3. My what-i-wear-today.
4. My new vintage bedroom. I will, soon..


To realize what you're really want, you must write it. Whatever in your diary, blogs, twitter, notebook or even on your room wall. What for? Its for a better planned, and a better planned will be more easily happen.

Don't you ever be afraid to have a dream, xoxo.

Monday, September 17, 2012

QLT workshop (part II)


Hmm! Satu kata yang penting untuk aku ucapkan setelah ikut workshop QLT ini adalah "SYUKUR". 

Ya, aku sangat bersyukur sekali bisa dapat kesempatan yang begitu berharga untuk mendapatkan materi, mempelajari praktek, mendalami tentang Hypnotherapy, bagaimana cara 'memainkan' pikiran dan alam bawah sadar, bertemu dengan orang-orang baru, tentunya Bapak tentor yang ku hormati. Bapak Adi W. Gunawan. 
Empat hari ini begitu berharga buat hidupku, bahkan sangat berharga. Di empat hari kemarin (13-16 Sept 2012) aku berkumpul dengan orang-orang baru yang sama-sama ikut pelatihan ini. Mereka berasal dari seluruh kota di Indonesia, mulai Jawa Timur sendiri sampai Medan, Sulawesi, dsb.. Ada yang guru, EO, Manajer, Pemilik Perusahaan, Mahasiswa, Sales.. ah semua berkumpul jadi satu dan tidak ada yang saling membedakan. Dari yang berwajah khas Indonesia, arab dan kebanyakan oriental.
Hari pertama waktu kumpul di bandara Juanda dan naik bis yang mengantar ke Hotel Royal Senyiur Prigen, aku deg-degan banget, apalagi waktu Mama sama Papa sudah pulang nganterin aku. Di bis aku duduk di belakang sendiri, diapit sama dua Bapak yang badannya gede-gede. Sampai di hotel aku langsung checkin dan masuk kamar, ternyata di kamar msh belom ada orang. Nggak lama ada yg ngebel pintu kamar dan Alhamdulillah aku dikumpulkan sama anak yang usianya ngga jauh beda sama aku, and they're both very kind. Mona and Yessi.


Oke malamnya langsung dimulai Workshop #1, diawal kita dijelaskan apa aja materi yang akan diajarkan di workshop ini sampe 3 hari ke depan, diajarkan apa itu pikiran bawah sadar, apa itu Hypno-EFT dan diajarkan bagaimana cara melakukan relaksasi (masuk ke pikiran bawah sadar). Oya di malem pertama ini, ada games yang dilakukan berkelompok, disini kelompoknya diurutin secara random, nah dengan games ini juga aku bisa mengenal orang-orang baru, seperti Meme Mega, ibu muda yg lucu dan spontan, Koko Edwin yg selalu ingin tau, Ibu Merry, nenek-nenek yang berhati lembut, dsb..


Workshop #2, dimulai jam 9 pagi. Pertama kita disuruh mempraktekan Relaksasi (masuk jauh ke pikiran bawah sadar). HAHA! I really love this section! Jadi pertama kita melihat satu titik, menarik nafas panjang, lalu kemudian memejamkan mata, mengunci engkel dan Tarraaaa! We're already in our very depth mind! Pertamanya aku susah buat memahamin gimana masuk ke dalam dan sebagainya, nah untungnya Pak Adi menyiapkan alat yang namanya Brain... Brain.. damnit i forgot the name :/ Whatever deh pokoknya alat itu berfungsi untuk mengukur gelombang otak. Jadi ada alat yang ditempelkan di dahi dan di telinga. Waktu itu aku masih blank dan sama sekali engga tau gimana kita udah masuk ke dalam pikiran bawah sadar atau belum, jadi aku memberanikan diri buat maju ke depan dan di tes pake tuh alat tadi. Dan voila! ternyata hanya dalam hitungan 3 detik, gelombang delta yg ada di otakku sudah membesar frekuensinya. Oke aku jelasin dulu ya, manusia punya 4 gelombang otak, yaitu Beta, Alpha, Teta dan Delta. Di saat kita dalam keadaan bangun, itu gelombang Beta kita frekuensinya besar, dan disaat kita tidur gelombang otak yang paling besar frekuensinya adalah Delta. 
Jadi keadaan ultra depth relaxation adalah keadaan dimana kita berada dalam pikiran bawah sadar, namun pikiran sadar kita masih bekerja (Gelombang delta paling besar namun gelombang Beta masih ada, dengan frekuensi kecil). Dan satu hal yang perlu diketahui, bahwa PIKIRAN BAWAH SADAR KEKUATANNYA LEBIH BESAR 9X DARI PIKIRAN SADAR. Yes right, thats the point kenapa kita harus bisa "memainkan" pikiran bawah sadar kita. Dan ini manfaatnya sungguh banyak, sunggguuuhh banyak!
Oya, di hari kedua ini Pak Adi mempraktekan cara mensugesti diri kita sendiri. Pertama pak Adi menyuruh kita mengukur panjang tangan kiri menggunakan jengkal tangan kanan, trus Pak Adi menyuruh kita relaksasi dan Beliau mengatakan sugesti kepada kita 'tangan kanan kita menjadi lebih panjang.. panjang dan saaangaaaat panjang" Nah pas kita udah membuka mata, kita disuruh mengukur lagi panjang tangan kita. Buseeettt, pertama sebelum di sugesti, tangan kiriku lebih pendek dari 2x panjang jengkal tangan kanan. Tapi setelah disugesti, tangan kiriku jadi lebih panjang, dan aku SERIUUUSSS!! Enggak bohong. Yeaaa semua peserta kaget. Hmm.
Trus ada lagi, Pak Adi menyuruh satu peserta maju kedepan, dia mensugesti bahwa dia tidak punya nama. Eh ternyata beneran dia kebingungan waktu ditanyain namanya siapa. Magic. ...


Workshop #3. Seperti kemarin, workshop dimulai jam 9 pagi. Hari ini kita diajarkan Hypno-EFT. Apa itu hypno-EFT? Mmmm.. penjelasan singkatnya ya seperti mensugesti diri kita sendiri, memasukkan sugesti positif dan menghilangkan emosi yang jahat di pikiran bawah sadar. Caranya bukan cuma masuk ke dalam pikiran bawah sadar, tapi juga ada gerakan. Fiuuhh.. *tiup tiup senjata*

Hahaha. Yes, jadi kita menggunakan jari telunjuk dan jari tengah (didempetkan) kemudian tiup dengan bangga, kemudian letakkan di dada bagian kiri (tempat pembuluh darah) diputar-putar sambil menggumamkan "mantera". Manteranya ngga sembarangan lho :))
Kemudian menarik nafas panjang, dan mulai mengetuk-ngetuk sore spot sesuai urutan, mulai pangkal alis, sampe ujung telapak tangan (whatever lah i don't know what its name). AAAAAAKKK IT'S REALLY FUN AND ITS WORK! REALLY WORK!
Di hari ini juga, kita diajarkan bagaimana bertemu dengan ego state, yaitu "orang-orang' dalam pikiran bawah sadar kita, dimana kita bisa berbincang dengan mereka. Kita juga diajak bertemu dengan "Sang Bijaksana" yang berada di dalam pikiran bawah sadar kita. Dan you know, ego state saya ada yang bernama Rita dan Toni. Hmm.


Workshop #4. This is the very last day. Pertama kita disuruh menuliskan impian diselembar kertas, kemudian diikatkan pada balon. dan kemudian kita bersama-sama keluar untuk menerbangkan balon tsb. Its FUN once again. Oya, aku belom sempet cerita yah, papaku kan pernah ikut QLT juga (angkatan 14, saya angkatan 17), dari rumah papa sudah bilang kalo aku disuruh menulis impian dengan sungguh-sungguh, karena walaupun menerbangkan balon itu hanya kiasan, tapi berarti sangat banyak. Dan beberapa dari impian yg ditulis papa waktu itu sudah terwujud. Alhamdulillah, amin :))

Setelah prosesi menerbangkan balon impian, kita diberi materi lagi oleh Bapak Adi. Materi tentang menghidupkan sosok-sosok yang berarti di hidup kita untuk dimasukkan ke dalam hati kita agar dapat menjadi pembimbing kita selalu. Pada sesi ini aku nangis sejam lebih, engga berhenti. Sumpah!
Dan kemudian terakhir kita bernyanyi bersama dan sesi foto-foto. 





Rasanya enggan banget menyelesaikan ini semua. Pengen rasanya setiap hari diberi masukan hal-hal yang positif oleh Bapak Adi.. The wiseful man i ever met. 

Bu Ely, yang sangat cantik, penuh semangat dan sangat care sama aku. 
Terimakasih Bapak Adi W. Gunawan, Ibu Ely Susanti, Pak Andy, Pak Sasmita yang bener" care, Pak Tony, Bu Rini......
GOD BLESS YOU ALL.

Tuesday, September 11, 2012

Quantum Life Transformation (Adi W. Gunawan).

Holaaaa! There's been a very long time since i write down here, ya.
Dan kalo sudah mulai menjamah blog gini berarti ada yang mau diceritain. Haha yes. I have so much things i've to say here, but I didn't have any time to write.
Nah sekarang aku mau cerita kalo aku lagi deg-degan bangeeetttt guuuyyyssssss!! kenapa karna besok aku diikutin papa buat ikut pelatihan QLT (Quantum Life Transformation) punya Bapak Adi W. Gunawan, pakar Hipnosis.
Sebenernya aku males banget buat ikutan yang beginian, tapi ternyata waktu ga sengaja aku buka kwitansi pembayaran (yang ada didalem paket) biayanya 8 juta, wth -_____-"
Mungkin di awal akunya mikir, duit segitu mending aku pake buat beli ini, beli itu, maen kesana, maen kesini kek daripada dipake buat acara seminar yang cuma 3 hari itu. Tapi setelah dorongan yang keras dari papa buat mempelajari buku QLT, aku jadi semakin tau dan paham apa yang dimaksud dengan QLT.
dan Insyaallah aku ngga bakal rugi buat ikut seminar ini besok. Hahahaa.
Jadi dari bukunya itu dijelasin, bagaimana manusia itu kebanyakan memperkerjakan pikiran sadar mereka, padahal manusia itu punya pikiran 'bawah sadar' yang ternyata punya kekuatan 9x lebih besar dibandingkan pikiran sadar.
So, what's the point?
Jadi gini, kalo kalian punya impian misalnya. Yang bener bener pengen kalian capai, kalian pasti secara ngga sadar akan memikirkan hal itu terus-menerus kan?
Nah disitulah pikiran bawah sadar bekerja. Jadi di QLT ini kita diajarkan buat mewujudkan apa saja impian atau hal-hal yang ingin kita capai, baik itu masalah physic, materi, life, apa ajaa deh pokoknya supaya bisa terwujud. Karna itu ada caranya.
Kalo kalian bisa menggunakan cara itu dengan baik dan mudah, maka jadi orang yang sukses itu sama sekali gampang, pemirsa :)))
Jadi inilah tujuannya papa aku 'menitipkan' aku sama Bapak Adi W. Gunawan, dan setiap hari berkata kalo aku ngga boleh jadi pegawai. Ini rahasianya. Muehehee.
Ok, i'll continue to pack my clothes, besok acaranya dimulai nih. Ngumpulnya di Juanda trus kita bareng" naik bis ke Tretes. Bismillah there will be a lot of fun and give me a new experience. New ways for life.
Aminn..

Thursday, May 24, 2012

Malang Tempo Doeloe 2012

Heihoo!
Meet me again, stay here and stay alone. ha ha ha ._.
FYI, it's May now and it's time to "Malang Tempo Doeloe"! As like I was posted before on 2011, that this event always be held each year.
Be ready for this on 24-27 May 2012, guys. The concept will be named "World Heritage Site" atau "Malang sebagai Kota Pusaka Dunia". 
Whats in? Yeaa i think it will the same like a year before, there were any foods, drink, toys, batik, and everything but it will be designed like we on a past time.
Yes, it's kinda boring. Haha. But we must appreciated that. Buat kalian yang belom pernah dateng kesini dan penasaran, yuk monggo dateng yahh..
Lestarikan Budaya Indonesia, xoxo!

Thursday, May 3, 2012

Silly.



Getting silly is as easy as shake a hand. Not even doing the silly things that people can see directly. The way you feel missin' the people you love until your eyes wet it also a silly things, i think.

Wednesday, May 2, 2012

Kartini's Festival

Late post. I must be posted this on a Kartini's day, but i'm late because of my final task. Yes i'm finally not a student anymore guys. How grateful to be like that. Back to the topics, at April, 4th I have accompanied my mom to attending a competition to celebrate the Kartini's day. FYI, My Mom is a member of Kolintang association in Surabaya, and her club join this competition.


This competition held on Grand City Surabaya. You know that I and my mom are coming late -__-" and we can't see the appearance of my mom's association, but lucky we can see my mom's friend perform to sing a traditional song.


The best thing was my mom's kolintang club have win the champion! yeay! my mom so happy even she disn't participate on it. I just feeling so happy to, because in this millenium year, the housewifes in Indonesia still want to know the culture about the country. I wish on the next, there are many little Kartini in Indonesia, that can make Indonesia beautiful and rich of culture.
I'm so proud to have mom like mine. My mom can play kolintang very well even I just don't know what is this.


Indonesia is a rich country, Girls. First make your parents proud to have you, and then give something to your Indonesia. We can make the struggle like Kartini have done ! :*

Monday, March 26, 2012

Monday, March 19, 2012

TOMCAT

Ahe yeah! Yes I’ve changed my blog. I feel boring with the last theme and the pink colour already. Now I just wanna my blog be simply as I am. And the second is, I will only posts my useful mind or information only. Please remembered me if I do the same like before, yea :/
The random thought is started with the reminded of my latest dream. Dream about Tomcat. Hemm..
Tomcat is a ‘random’ insect that suddenly come in surabaya. Lot of my friends have been bitten by that. Iuw! Jadi sekarang tomcat ceritanya nih, lagi mewabah di Surabaya dan gresik. Oh yes, its my hometown guys. Peoples that have bite by Tomcat will feel warm in their skin and their skin will be like burned by fire. And the bad thing, the effect of the bitten can’t be healing by just spread an kajuputi oil or something, but must be heal with salve Hydrocortisone 1%, Neomycin sulfat antibiotics or Acyclovir 5% salve. Prepare from now on, guys -____-“
And the lucky thing is, tomcat can be destroyed (alaaah) with natural pesticide you can made with your self. Ahe! I learn this from tv while I type this post. Yes. The ingredients are laos and sirih leaf. He’em gampang bangeeett tau nggaaak sihhhh! jadi kalian Cuma perlu ngiris-ngiris tuh dua bahan trus masukin semprotan dan kasih aer and then shake it well! Cuman sayangnya obat pembasmi  ini baru bisa membunuh tomcat dalam waktu 10-15 menit. So long time emang.
Beware, tomcat like to hide in a humid place, in a wet clothes or something like that. So clean up your room guys, don’t be lazy and stay eat the healthy foods.
Xoxo^^

Saturday, February 18, 2012